Cześć! Podrzucam Wam słodki przepis koniecznie do wypróbowania - oto
Tarta z kremem i truskawkami
Składniki:
Tarta:
150
g mąki
30
g cukru
125
g masła – mała osełka
1
łyżka wody
Krem:
500
g mascarpone
1/2
tabliczki białej czekolady
(rozpuścić
w kąpieli wodnej)
1
płaska łyżka cukru pudru
Sposób
przygotowania:
1.
Przesiać mąkę
z pokrojonymi kawałkami masła, cukrem i łyżką wody
2.
Wszystkie składniki
dobrze ugnieść – w kulkę
3.
Gotowe ciasto
włożyć na ok. 30 min do zamrażalnika
4.
W tym czasie
możemy przygotować krem:
5.
Do serka mascarpone
dodajemy cukier puder i stopioną białą czekoladę – wszystko wymieszać
6.
Wyjmujemy
ciasto z zamrażalnika i wykładamy na formę – wierzch ponakłuwać widelcem –
piec ok. 25 minut w 180 stopniach C.
7.
Nałożyć krem
na ciasto
8.
Przesmarować
konfiturą z owoców leśnych (im bardziej kwaśna tym lepiej)
9.
Ułożyć owoce – truskawki, maliny, jeżyny
Smacznego!
Asia